2019. március 30., szombat

HF fehér tortaburkoló massza 1 kg - Jelenlegi ára: 2 199 Ft

Összetevők:
cukor, növényi zsír (pálmamag, pálma), glükóz szirup, víz, nedvesítőszer (E422), emulgeálószer (E471), sűrítőanyag (E466, E415), étkezési sav, (E330), tartósítószer (E200), természetes aroma.
Származási hely:
Hollandia
Átlagos tápérték 100 g termékben:
Energia 1690kJ/404 kcal
A HF tortaburkoló massza segítségével nemcsak finom, de káprázatos és egyedi színekben tündöklő tortákat készíthetsz!
A HF tortaburkoló massza könnyen nyújtható és simítható, így akár kezdő háziasszonyok is bátran nekiláthatnak a tortaburkolásnak.
Ételfesték géllel tetszőleges színűre színezheted a fehér fondant masszát.
Könnyen formázható , így kiszúrók segítségével gyönyörű tortadíszeket készíthetsz belőle!
Amellett, hogy ez a jó minőségű fehér fondant massza könnyen nyújtható ,  nem ragad és nem szakad, rugalmas,  az íze is nagyon finom.
 
1 kg tortaburkoló massza 1 db nagyobb torta (26-28 cm-es kerek vagy A4-es méretű szögletes torta) burkolásához elég. (Így egy kicsi maradni fog belőle. ) Vagy beburkolhatsz vele 2 db kisebb (16-18 cm átmérőjű) tortát.
A  HF tortaburkoló massza színezése:
A fondant masszát kézzel gyúrjuk át, majd egy kis ételszínező géllel kezdjük el beszínezni.
Gyúrjuk át alaposan, amíg egységes homogén színt nem kap a fondant masszánk.
Fondant massza használata tortaburkoláshoz:
Egy szilikon nyújtólapot előkészítünk. Megszórjuk étkezési keményítővel .
A tortaburkoló masszát kézzel átgyúrjuk rajta.
Fondant nyújtó segítségével kb. 1 cm vastagságúra nyújtjuk. Tetejét megszórjuk kevés étkezési keményítővel és fondant simítóval tükörsimára egyengetjük. Majd ismét kicsit nyújtjuk és ismét kicsit egyengetünk rajta. Ezt addig ismételjük, amíg a tortaburkoló el nem érte a kívánt vastagságot (3-5 mm).
A kinyújtott fondant masszát sodrófára tekerjük és a torta szélétől indulva óvatosan a krémmel bevont tortára tesszük, ügyelve arra, hogy elegendő kinyújtott fondant massza jusson a torta oldalára is.
A torta közepétől indulva símító segítségével körkörös mozdulatokkal sima felületet alakítunk ki a tortán. Kezünkkel óvatosan a torta oldalához igatítjuk a kinyújtott fondant masszát.
A lenyúló részeket levágjuk.
A HF tortaburkoló massza tárolása:
A megmaradt fondant masszát a zacskóba visszatéve máskor is felhasználhatod . Ügyelni kell arra, hogy légmentesen zárd vissza a zacskót, mert a fondant massza levegővel érintkezve gyorsan kiszárad. Szoba-hőmérsékleten tárolhatod, nem kell hűtőbe tenni.


Jelenlegi ára: 2 199 Ft
Az aukció vége: 2099-01-01 00:00 .